Smart Living

Hoe slim wonen jouw leven makkelijker kan maken

Smart Living: er bestaan nog heel wat vragen over. Wat is het precies? Hoe kan het bijdragen aan mijn comfort? Is al die technologie wel nodig? En ook: kost het geen stukken van mensen? In dit artikel beantwoorden we een aantal van je meest prangende vragen, en tonen we jou hoe je met een paar simpele veranderingen geld kan besparen en je comfort kan verhogen.

Wat is Smart Living?

Smart living zou je makkelijk kunnen samenvatten als alle manieren waarop technologie jouw leven thuis makkelijker kan maken. Dat gaat van bewegingssensoren die weten waar en wanneer het licht aan/uit moet, over zonwering die automatisch sluit, tot smart plugs die het verbruik van jouw elektronische apparaten monitoren. Smart living neemt dus niet alleen je zorgen weg, maar is in vele gevallen ook goed voor je portemonnee!

Hoe kan het mij en mijn familie helpen?

Je kan ‘à la carte’ een selectie maken van smart living toepassingen die bij jouw levensstijl passen:

  • Heb je een grootouder die hulpbehoevend is? Dan kan het installeren van noodknoppen je gemoedsrust geven, en je in de mogelijkheid stellen om snel in te grijpen bij een voorval
  • Is je waterfactuur te hoog? Dan kan een intelligente douchekop je helpen om het waterverbruik bij je thuis in te perken.
  • Is er iemand bij jou thuis wat minder goed te been? Dan bestaat de mogelijkheid om de apparaten bij jou thuis met je stem te bedienen.
  • Tuinverlichting? Die kan automatisch aangaan als het donker is. Zo hou je ongewenste bezoekers weg.
  • Is het openen van je elektriciteitsfactuur elke keer opnieuw een pijnlijke bedoening? Dan kunnen heel eenvoudige smart plugs helpen om het verbruik van jouw elektro-apparaten in de gaten te houden en te beperken
  • En dit is nog maar een kleine greep uit de honderden mogelijkheden. Wat jouw levensstijl ook is: er bestaan sowieso smart living toepassingen die jou op dagelijkse basis kunnen helpen.

Is het wel betaalbaar?

Mensen hebben nogal snel het idee dat Smart Living enkel voor de rijken is. Niets is minder waar! Neem nu de superhandige smart plugs die het verbruik van je elektronische apparaten meten: die zijn er al voor minder dan 70 euro. Het zijn investeringen op de lange termijn die je sowieso terugverdient.

En als ik in een oud huis woon?

De leeftijd van je huis hoeft geen obstakel te zijn voor smart living. Voor veel toepassingen volstaan stopcontacten en Wi-Fi is niet nodig. Je moet dus geen renovatiewerken doen. Voor grotere toepassingen zoals slimme zonwering is dat natuurlijk anders. Stel daarom zeker de vraag wat de mogelijkheden zijn in jouw woning.

Wil je weten of jouw huis compatibel is met Smart Living? Vraag dan je gratis analyse aan bij Skygge. Contacteer An via +32 2 89 65 161 of stuur ons een mailtje via projects@skygge.be

Ontdek de mogelijkheden.

Op zoek naar een goede zonwering? Nood aan nieuwe ramen en deuren ? Wil je je huis omtoveren tot een slimme woning? Of je terras een make-over geven? Doe dan beroep op Skygge.